Subotica: Otvara se prihvatilište za maloletne azilante

U Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" uskoro će biti otvoreno prihvatilište za maloletne azilante.
U Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" uskoro će biti otvoreno prihvatilište za maloletne azilante.

Zahvaljujući dobroj saradnji ove socijalne ustanove UNHCR-a, Humanitarnog centra za toleranciju i integracije i Danskim Savetom za izbeglice, subotička "Kolevka" dobila je donaciju vrednu 40.000 evra u vidu opreme za kuhinju i vešeraj, koja će olakšati svakodnevne aktivnosti zaposlenih u ovoj ustanovi.

Pored vredne donacije, "Kolevci" su iz budžeta Vlade Srbije, a putem Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobrena i sredstva u iznosu od devet miliona dinara. Deo novca, tri miliona dinara biće utrošen za postavljanje termoizolacije i rekonstrukciju podstanice za grejanje, a u planu je i nabavka dostavnog vozila koji će olakšati transport mališana u druge zdravstvene ustanove. U Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" uskoro će biti otvoreno i prihvatilište za maloletne azilante.

Grad Subotica obezbedio je novac za zapošljavanje osoba u prihvatilištu, koje će biti otvoreno 24 sata. Pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Tomislav Bogunović, naglasio je da je Vlada Vojvodine uvek brinula i brinuće o ustanovama socijalne zaštite u pokrajini.

Bogunović je pohvalio rad "Kolevke" i istakao je kao jedan od dobrih primera rada socijalnih ustanova. Deo donirane opreme već se nalazi u "Kolevki", dok će preostala oprema biti dopremljena sutra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".