Pastor uputio zahtev za obeštećenje za NIS

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor zatražio je danas od predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da pokrajina bude obeštećena za ulaganja u Naftnu industriju Srbije.
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor zatražio je danas od predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da pokrajina bude obeštećena za ulaganja u Naftnu industriju Srbije.

Pastor je Vučiću uputio Informaciju o potrebi obeštećenja Vojvodine po osnovu ulaganja građana pokrajine u izgradnju "Naftagasa" i drugih delova "Naftne industrije Srbije" (NIS). Tu informaciju Skupština Vojvodine usvojila je juče, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Pastor je istu informaciju uputio i predsedniku Pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću i naveo da je u toku rasprave o toj temi na sednici pokrajinske skupštine izneto nekoliko paušalnih ocena, te da su u samoj Informaciji pojedini podaci neprecizni i neprovereni.

On se zauzeo za formiranje ekspertske grupe koja bi, polazeći od Energetskog sporazuma potpisanog između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije, Zakona o ratifikaciji tog sporazuma, Zakona o rudarstvu i drugih relevantnih akata utvrdila sve neophodne činjenice, definisala stavove i predložila Skupštini Vojvodine donošenje odgovarajućih odluka.

Pastor je podsetio da je sličan predlog izneo i u martu 2013. godine i dodao da toj temi treba pristupiti stručno i odgovorno. NIS je 2008. godine prodat ruskom "Gaspromu".

Podsetimo, LSV je rekao da je za obeštećenje zbog NIS-a, dok je SVM bio protiv.

  • ns

    30.10.2014 05:46
    SVI - Politicari=lopovi (izvinjavam se lopovima oni se nesto i namuce za pare)
    "Na novi petogodišnji mandat,upravljanje turističkim prostorom "Park Palić" iz Palića. Imenovani su dosadašnji predstavnici AP Vojvodine, Ištvan Pastor i Nebojša Janjić.
    Pa koliko plata primas pastore?
  • ZoranNS

    29.10.2014 22:25
    Miki NS - Zloupotreba funkcije
    Miki NS - Zloupotreba funkcije, veći bi čovek bio da se zalažeš da se vlasništvo građana vrati, da je ovo normalan svet, svi bi na ulicu iz hiljadu razloga, NIS je savkako jedan od tih.
  • Pastor

    29.10.2014 17:57
    Naftagas
    Nikakakvo obeštećenje ne dolazi u obzir.Ima da se vrati Vojvodini i to uz kamatu sve do sada i tačka. kraj priče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".