Pajtić: Podržaće nas i poslanici Borisa Tadića

Koalicija predvođena DS-om ima većinu za rekonstrukciju Pokrajinske vlade, a računamo i na neke poslanike stranke Borisa Tadića, kaže vojvođanski premijer i lider demokrata Bojan Pajtić, a lider SDS-a spreman je da razgovara i sa naprednjacima.

 

Koalicija predvođena DS-om ima većinu za rekonstrukciju Pokrajinske vlade, a računamo i na neke poslanike stranke Borisa Tadića, kaže vojvođanski premijer i lider demokrata Bojan Pajtić, a lider SDS-a spreman je da razgovara i sa naprednjacima.

Pokrajinska vlada je zatražila da se sednica Skupstine Vojvodine posvećena rekonstrukciji održi u ponedeljak, a Pajtić ističe da će njegovu vladu podržati poslanici DS-a, SVM-a i LSV-a, ali "sigurno i neki poslanici koji su iz DS-a prešli u SDS" koju predvodi Tadić.

Upitan da prokomentariše odluku predsedništva SDS da neće podržati Pokrajinsku vladu, Pajtić je naglasio da je uveren da će "jedan deo poslanika te stranke, uprkos Tadićevoj odluci, glasati za rekonstrukciju i time ostati privrženi ideji demokratske, pravne i socijalno odgovorne države Srbije, a protiv Vučićevog režima".

"O vladi Vojvodine spremni smo da razgovaramo sa svim relevantnim političkim akterima, pa i sa naprednjacima", kaže lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić. "Mi imamo ekvidistancu prema svim akterima pa bismo sa SNS razgovarali baš kao i sa svim ostalim relevantnim strankama. Ipak od njih do sada nismo čuli nijedan racionalan predlog niti plan za rešavanje krize u Vojvodini, već samo spremnost da preuzmu vlast i tu i svugde u Srbiji", kaže on za Blic.

Na pitanje da li je dobio poziv od SNS za razgovor i da li bi se odazvao, Tadić kaže da nije još, ali bi se odazvali na poziv svih koji žele da razgovaraju o rešenju političke i ekonomske krize u pokrajini.

  • 31.10.2014 12:58
    Podržaću Vas i ja
    ako me Vi pridržite,tamo dole...
  • Trnjina

    31.10.2014 09:58
    Nema nazad
    Boki ti si jak a jogurtističke nemani više nemaju šansi !!!
  • Danka

    31.10.2014 09:13
    Ajoj, ispade da su u SDS moralni džinovi. Izgleda da je problem bio u imenu a ne ljudima. ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".