Mihajlović: Pokrajinska vlada nezainteresovana za Žeželja

"Jasno je da Demokratska stranka nema legitimitet i da DS podržava mali procenat građana. I sve što su radili prethodnih nedelja jeste pokušaj da pošto-poto ostanu na vlasti i zadrže svoje fotelje, a takvo ponašanje je pogubno po budućnost i razvoj Vojvodine", mišljenje je potpredsednice SNS Zorane Mihajlović.
"Jasno je da Demokratska stranka nema legitimitet i da DS podržava mali procenat građana. I sve što su radili prethodnih nedelja jeste pokušaj da pošto-poto ostanu na vlasti i zadrže svoje fotelje, a takvo ponašanje je pogubno po budućnost i razvoj Vojvodine", mišljenje je potpredsednice SNS Zorane Mihajlović.

Ona je za list Dnevnik rekla da je odgovornost na svim strankama u pokrajinskom parlamentu da se što pre pronađe izlaz iz trenutne situacije, gde su najveći gubitnici građani i privreda.

"Svedoci smo da DS nastoji da to rešenje što duže prolongira, ali je pitanje u čijem je to interesu i šta je cilj. Da li je cilj vlast radi vlasti, kako se ponaša DS, ili je cilj, moderna, razvijena Vojvodina, koja može da bude motor razvoja Srbije? Srpska napredna stranka je u dosadašnjim tehničkim razgovorima pokazala najviše strpljenja, najviše otvorenosti za razgovor i dogovor o različitim mogućnostima izlaska iz pat-pozicije. Sad je na drugima da se odluče da li žele da zajedno tražimo izlaz iz krize ili će dozvoliti da se agonija nastavi", poručila je Zorana Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Ona navodi da je brine "vreme koje prolazi, a politička situacija u Vojvodini se ne stabilizuje", kao i da Pokrajinska vlada funkcioniše veoma sporo, što osećaju građani Vojvodine.

Gradnja Žeželjevog mosta je, navodi ona, odavno mogla biti nastavljena, ali se čeka da Pokrajinska vlada isplati deo novca koji je obezbeđen na osnovu preporuke Vlade Srbije, kako bi se radovi nastavili.

"Neverovatan je stepen nezainteresovanosti pokrajinskih organa za projekat koji je od vitalnog značaja, pre svega za građane Novog Sada i privredu u Vojvodini, i zbog takvog ponašanja svi trpe", navodi potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović.

  • Staves

    04.11.2014 19:59
    Dug
    Možda bi i Pokrajinska vlada isplatila deo novca koji je obezbeđen na osnovu preporuke Vlade Srbije, kako kaže g-dja Mihajlović, kad bi R Srbija isplatila ono što duguje pokrajini na konto tri budzeta...
    Informacija je iz raja izašla, te je nepoznavanje istih, super za manipulaciju nama, "prostom narodnom masom"...
  • Milana

    04.11.2014 19:51
    @Danica
    Argumenata je mnogo, ali to vama naprdnjacima ne vredi objašnjavati. Nego drugi jezik, osim uvreda, vi ne razumete, a i sve su zaslužene. Ako vam trebaju "argumentovani" hvalospevi, klik, klik...
  • kako

    04.11.2014 14:45
    kako
    Kako ce brza pruga Beograd...Budimpesta preko dunava kod Novog Sada preko kojeg Mosta, eeee pameti gde si se izgubila lupetanja na sve strane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.