Ljajić: Najpoštenije da se održe pokrajinski izbori

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić založio se za raspisivanje izbora u Vojvodini i ocenio da je to jedini način da se dobije stabilana vlast koja će rešavati "brojne nagomilane probleme".
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić založio se za raspisivanje izbora u Vojvodini i ocenio da je to jedini način da se dobije stabilana vlast koja će rešavati "brojne nagomilane probleme".

Ljajić je na izbornoj skupštini pokrajinskog odbora SDPS-a ocenio da je neodrživ sadašnji status kvo u Vojvodini, ali se usprotivio i pokušajima prekomponovanja pokrajinske vlasti.

"Najpoštenije je da se izadje na izbore, jer ovako imate poslanike koji su ujutro članovi jedne, popodne članovi druge, a uveče članovi treće partije", rekao je Ljajić.

Ocenio je da su političke stranke u Srbiji postale politička preduzeća i organizacije za zapošljavanje ljudi u kojima umesto ideologije ima mnogo više ličnog interesa i demagogije. Ljajić je rekao da će SDPS promovisati antifašizam, antinacionalizam i antipopulizam.

"Najlakše se dobijaju izbori na nacionalizmu i populizmu jer to ne košta ništa, a donosi glasove. Videli smo da je nacionalizam na prostoru bivše Jugoslavije doneo jad i bedu, ratove, sankcije i bombardovanje. Dićićemo glas protiv bili čijeg nacionalizma", kazao je on.

  • zoran68

    03.11.2014 17:13
    izbori
    Ma ja stvrano mislim da je najkorektnije, da Pajtic pokaze koliko je ,,jak,, i kolika mu je podrska gradjana raspuise prevremene izbore, lako ce posle sa svojih 6,3% glasaca, moze da pravi koaliciju za MZ Liman1, IZADJI NA CRTU NABILDOVANI
  • haos

    02.11.2014 21:03
    grr
    haosa ce biti ako ne bude izbora jer ta pretumbavanja su nam svima na steti. Zuti sve rade da ostanu jer na izborima padaju kao snoplje,.
  • MIR

    02.11.2014 21:02
    Mir
    izuzetno cenim Ljajica jer je jedan od ako ne i posle premijera najiskreniji politicar ali i bez toga sam za izbore i odlazak zutaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.