Bečej: "Multitest" počinje proizvodnju alata

Mađarski "Multitest" počinje proizvodnju alata za automobilsku industriju u Bečeju. Iz hale nekadašnjeg Vojnog odseka pored Topolskog puta u Bečeju, jedan strani investitor je otišao, a drugi se uselio.
Mađarski "Multitest" počinje proizvodnju alata za automobilsku industriju u Bečeju. Iz hale nekadašnjeg Vojnog odseka pored Topolskog puta u Bečeju, jedan strani investitor je otišao, a drugi se uselio.

Identičan je i broj od petnaestak zaposlenih, ali je profil firme dijametralno suprotan.

U prethodnom pogonu češke fabrike bicikala "Favorit" sklapali su se dvotočkaši, a novi zakupac je mađarska firma "Multitest", koja se koristeći visoku tehnologiju bavi proizvodnjom alata za testiranje elektronike automobila i automobilskih kablova.

"Naša firma broji ukupno 150 zaposlenih u Mađarskoj, ali i Bugarskoj, Makediniji, Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Češkoj, Ukrajini, a od sada i Srbiji. Malo je firmi ovakvog profila, jedna američka, tri nemačke i ova naša, a razlog što je tako ne leži u malom tržištu, već u poslu koji je vrlo kompleksan", rekao je direktor kompanije "Multitest" Zoltan Kadar, koji je Bečejac s dvodecenijskim radnim iskustvom u inostranstvu.

Ova firma samostalno radi sve – od proizvodnje komponenti, preko izrade alata i prodaje, do servisa. Kontrola trgovine u Bugarskoj, Makedoniji i Srbiji odvijaće se iz Bečeja, najavio je Kadar.

Kako su u toku završni radovi u bečejskom pogonu, gde inženjeri već rade svoj deo posla, a čeka se završetak konkursa za CNC glodače, CNC strugače, nove partnere posetili su predsednik opštine mr Vuk Radojević sa saradnicima Draganom Kovačevim, koji je zadužen za privredu u Opštinskom veću i direktorom Direkcije za izgradnju opštine Bečej Goranom Matićem.

"Do sada smo u bečejski pogon uložili 200.000 EUR a planiramo još 300.000 EUR. Za početak će biti zaposleno 10 do 12 radnika, maksimalno 15. Naša firma postoji u Bečeju od 2008. godine, ali smo se do sada bavili samo prodajom aparata koji su se proizvodili u inostranstvu. Sada okrećemo novi list i očekujem da budemo uspešni u svom delu posla", dodao je direktor bečejskog "Multitesta" Igor Čapo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.