Mirović: DS i LSV kupuju poslanike, DS: Naprednjaci prete i ucenjuju

Potpredsednik SNS Igor Mirović optužio je Demokratsku stranku i Ligu socijaldemokrata Vojvodine da se bave kupovinom poslanika u Skupštini Vojvodine.
Potpredsednik SNS Igor Mirović optužio je Demokratsku stranku i Ligu socijaldemokrata Vojvodine da se bave kupovinom poslanika u Skupštini Vojvodine.

Mirović je novinarima ispred Skupštine Vojvodine rekao da je jutros "kupljena" poslanica Pokreta "Snaga Srbije" Vera Ugričić Ilić, koja je prešla u Demokratsku stranku.

On je to nazvao "najsramnijim načinom" da se rekonstruiše pokrajinska Vlada, i istakao da je poslanica "kupljena" novcem koji je ostao od Razvojne banke Vojvodine i Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Na pitanje da li ima informacije ko su konkretni ljudi koji su se bavili kupovinom poslanika, on je rekao da je reč o istim ljudima koji su davali telefonske naloge da se dele krediti iz Razvojne banke i Fonda za kapitalna ulaganja. "U pitanju je truli, goli interes održanja u foteljama", rekao je Mirović.

S druge strane, DS je saopštila da SNS dve i po godine potkupljivanjem, pretnjama, ucenama i zastrašivanjem "uteruje" poslanike u svoju poslaničku grupu u Skupštini Vojvodine. "Šest poslanika su na taj način uterali u svoje redove. Nije čudo da je takva praksa dojadila pojedinim časnim poslanicima iz njihove poslaničke grupe", navode demokrate u saopštenju.

"Jalova većina za rekonstrukciju Vlade"

Rekonstruisana pokrajinska vlada formira se sa iznuđenom većinom i bićemo svedoci nastojanja DS i LSV da održe jalovu većinu, vlast i privilegije, izjavio je Igor Mirović.

"Formira se iznuđenom većinom u kojoj nerado učestvuje SVM, a zvanično ne učestvuje ni SDS, nego deo njihovih poslanika koji su pre nekoliko meseci napustili DS, a sada i poslanički klub SDS", rekao je Mirović.

Prema njegovom mišljenju, SVM nema i ne želi da ima ulogu koja bi na jasniji i dugoročniji način imala smisla u rešavanju političke krize u Vojvodini. "Njihova politika je kratkoročna, osluškuju šta se dešava u poslaničkim redovima i traže partnere koji mogu da namaknu određeni broj poslanika", rekao je Mirović.

Na pitanje snosi li SVM, kao 14-to godišnji partner DS i LSV, odgovornost za ovakvo stanje na političkom planu, potpredsednik SNS kaže da odgovornost SVM nije velika, jer su u malom procentu bili zastupljeni u vladi, "ali od dela odgovornosti ni SVM ne može da pobegne, jer su im godinama pružali podršku". "Ako ih i sada podrže, daće im blanko kartu za sve ono što će pokrajinska vlada uraditi do kraja mandata. Ili još bolje, za sve ono što neće uraditi, jer ne ume to da radi", rekao je Mirović.

On je naveo da su SNS i SVM, koji su u koaliciji na republičkom nivou, imali više razgovora.

  • DS22

    03.11.2014 22:04
    Javio se KOMSIJA
    Boze mislio sam "komsija" ce se umiriti BG ga PUSTIO NIZ VODU ! Vojvodjani ga ukapirali kod BEHATONA I DEVICA za CETIRI godine "zaradi" malo MORGEN ;DVE KUCE I STAN .Opet ce na 2ostavinskoj raspravi" ali sad KOD NOTARA PADATI U NESVEST KAKO 15 GODINA NIJE ZNALA STA JOJ SVE MUZ IMA "
    ! Mnogo slicna prica sa nekadasnjim "lauratom gvozdenih mostova"1Komsija "Ajde oladi" ima jedna pesma .NIKO TE NECE BRE !
  • Svan

    03.11.2014 20:25
    Poslanicima koji su iskljuceni iz SDS-a je obecana funkcija kako bi podrzali vladu Vojvodine.Cilj je samo zadrzati privilegije i ostati na vlasti posto-poto.I poslanica iz Kariceve stranke najednom podrzava Pajtica, zar to nije sumnjivo?
  • ZoranNS

    03.11.2014 17:48
    Mirović se od ovolikih neuspeha u Vojvodini
    Mirović se od ovolikih neuspeha u Vojvodini potpuno razboleo. Toliko para su uložili u mito do sada a ispada da su to bačene pare, istina baš ba briga, to su pare otete od građana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".