Subotica: Izabrani direktori u deset JP

Odlukom Skupštine grada Subotice za period od četiri godine izabrani su direktor JKP "Čistoća i zelenilo", JP "Parking", JP "Suboticatrans", JP "Privredno-tehnološki parkovi", JP "Stadion", JP "Direkcija za izgradnju grada", JKP "Vodovod i kanalizacija", JP "Subotičke pijace", JP "Pogrebno" i "Radio Subotica".
Odlukom Skupštine grada Subotice za period od četiri godine izabrani su direktor JKP "Čistoća i zelenilo", JP "Parking", JP "Suboticatrans", JP "Privredno-tehnološki parkovi", JP "Stadion", JP "Direkcija za izgradnju grada", JKP "Vodovod i kanalizacija", JP "Subotičke pijace", JP "Pogrebno" i "Radio Subotica".

Na zahtev odborničke grupe SPS-PUPS-JS, gradonačelnik je sa dnevnog reda skinuo imenovanje direktora u JKP "Subotica gas“ i "Subotička toplana".

Pre davanja saglasnosti za imenovanje kandidata, odbornici iz redova opozicije bili su saglasni u tome da nema govora o depolitizaciji javnih preduzeća, a taj stav je donekle podržao i gradonačelnik.

"Rad komisije je na neki način obesmislen, jer je i sam njen predsednik Čaba Kern izjavio da konkurs neće doneti ništa novo. Posle takve izjave najmanje što je trebalo je da se sve tačke skinu sa dnevnog reda i imenuje nova komisija", smatra Robert Šebek iz LDP.

Iako se možda očekivala burnija rasprava, maratonske polemike i prepucavanja odbornika ovoga puta su izostale. Bez diskusije, odbornici su poverenje ukazali Slobodanu Miloševu (Čistoća i zelenilo), Miloradu Slijepčeviću (Parking), Aleksandru Aleksiću (Suboticatrans), Ivanu Saveljiću (PTP), Vesni Prćić (Pogrebno), Blau Peteru (Direkcija) i Ilinki Vukoji (Subotičke pijace).

Slavko Parać je iskazao neslaganje sa imenovanjem Roberta Tota za direktora "Stadiona", jer smatra da hvalospevi na račun budućeg direktora nemaju utemeljenje, jer klizalište nije otvoreno iako je kraj novembra, a nije došlo ni do uštede energenata o kojima se priča. Parać je takođe smatrao neprihvatljivim da se na četiri godine bira direktor "Radio Subotice", kada se ova medijska kuća mora privatizovati do kraja godine.

"Šta je ova vlast uradila da se 'Radio Subotica' izuzme od privatizacije, da se spase jedini medij, ne samo kod nas, nego možda i u celoj Evropi, koji emituje program na pet jezika", istakao je Slavko Parać.

Najviše kritika opozicija je uputila na račun Valerije Tot Godo, direktorke "Vodovoda i kanalizacije", smatrajući je direktno odgovornom za probleme sa pijaćom vodom i izgradnjom kolektora, kao i da je za vreme njenog prethodnog mandata preduzeće bilo u velikim problemima.

Iako su smatrane možda najzanimljivijim tačkama, imenovanje direktora "Suboticagasa" i "Subotičke toplane" skinuto je sa dnevnog reda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.