Zrenjanin: Nastavak gradnje objekta ''Centar-jug''

Preduzeće "GIK Intergradnja Banat grup" nastavilo je radove na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Centar-jug" u Zrenjaninu, pored zgrade MZ "Dositej Obradović" u naselju "Lesnina", koji je godinama unazad ružio okolinu i zbog čega su građani negodovali.
Gradnja tog objekta počela je oktobra 2008. godine, ali je nekadašnja firma GIK "Banat", koja je radove započela, u međuvremenu otišla u stečaj.

Stanovnici tog dela grada negodovali su zbog napola završenog objekta, nazivali ga "Skadrom na Lesnini" i ukazivali da je građevina postala javni toalet iz koga se, posebno tokom pijačnih dana, širi nesnosan smrad, dok su podrumske prostorije postale stecište narkomana i "sumnjivih tipova".

GIK "Banat" u stečaju je 2012. godine kupila "Intergradnja grup". Danas je u toj firmi "GIK Intergradnja Banat grup" zaposleno četrdesetak ljudi, a namera vlasnika je da se kombinat zadrži u registrovanoj delatnosti, a to je niskogradnja, visokogradnja i hidrogradnja.

Direktor "Intergradnje Banat grup" Uroš Aulić kazao je da se proteklih godina radilo na obnovi kombinata i svih njegovih kapaciteta, proizvodnih i uslužnih, obnovi mehanizacije, a rezultat je nastavak radova na izgradnji stambeno - poslovnog objekta "Centar-jug".

"Ovo je zgrada površine pet hiljada kvadratnih metara, sa 48 stambenih jedinica, a za završetak zgrade potrebna je investicija od 1,8 do dva miliona evra. Ovo je vlastita investicija, a važno je napomenuti da je i firma bez dugovanja", rekao je Aulić.

Zoran Stevanović, jedan je od radnika koji je u GIK "Banat"-u radio 35 godina, zadovoljan je što ponovo ima zaposlenje i očekuje da će u toj firmi dočekati i penziju, a nastavkom radova posle pet godina zadovoljni su i građani tog dela Zrenjanina. Na gradilištu juče nismo zatekli radnike, ali ni vremenski uslovi, kiša i jak vetar, nisu pogodovali izvođenju bilo kakvih radova.

Prisutan je bio radnik obezbeđenja, a primetno je da je oko gradilišta postavljena nova zaštitna ograda, montirana je nova dizalica – kran i postavljena nova tabla, sa navedenim rokom završetka radova: 30. jun 2016. godine.

Projekat objekta potpisuju Aleksandar Rackov i doo Ars Forma Zrenjanin, a investitor i izvođač radova je "GIK Intergradnja Banat grup".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina