Restoran Džejmija Olivera u Turskoj propao je samo 14 meseci posle spektakularnog otvaranja u luksuznom tržnom centru Zorlu.
Restoran, koji na terasi može da ugosti 200 osoba, zapao je u finansijske teškoće do kojih je došlo zbog nižih cena i malog odziva, prenosi Jutarnji list.
Portparol lanca restorana Piter Beri tvrdi da, uprkos bankrotu, restoran neće biti zatvoren. "Jamie'S Italian u Istanbulu posluje dobro, ali trenutno je u pregovorima oko poslovanja i standardna je procedura da se traži zaštita suda od poverilaca sve dok pregovori traju", rekao je Beri.
Turski ekonomista Ozgur Altug tvrdi da gotovo svim drugim restoranima ide dobro i da to nema veze s ekonomijom. "Turci se ne ustručavaju da jedu u restoranima, pa čak i kada su teška vremena", rekao je Altug.
Lanac restorana "Jamie’s Italian" počeo je brzo da se širi od osnivanja u Oksfordu 2008. godine i sada ih ima više od 30 širom sveta.
Komentari 3
kaze se
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar