Šeik objasnio zašto se Zemlja ne okreće

Jedan saudijski verski lider izvrgnut je javnom podsmehu nakon što je "opovrgao" teoriju da se Zemlja okreće oko Sunca.
Jedan saudijski verski lider izvrgnut je javnom podsmehu nakon što je "opovrgao" teoriju da se Zemlja okreće oko Sunca.

Šeik Bandar al-Kaibari je na pitanje studenta da li se Zemlja kreće, ili miruje rekao: "Miruje, dakle ne kreće se".

Njegov odgovor nakon objašnjenja postaje još konfuzniji.

- Pre svega, gde smo mi sada? Ako odemo na Šardža aerodrom da putujemo avionom u Kinu, jasno? Pratite me: ovo je Zemlja - kaže on, podižući poklopljenu čašu vode. Ako kažete da se okreće, a mi napustimo Šardža aerodrom međunarodnim letom do Kine. Zemlja se okreće, zar ne? Ako se avion zaustavi dok je u vazduhu, zar Kina ne bi počela da mu se približava? Je li tako ili nije? Ako se Zemlja obrće u suprotnom smeru, avion neće moći da dođe do Kine, jer se i Kina takođe rotira, kao i avion!

  • 21.02.2015 20:51
    @Student
    pa zato mu se i rugaju, zato sto ne zna a postavlja se u poziciju da nekoga uci, on je LIDER zar ne?!

    mislim, ima vise smisla i opravdanja rugati se nekome ko ne zna (nesto sto bi svakako trebalo), nego nekome ko je recimo urodjeno glup - to bi bilo vredjanje.

    da njemu logika radi on bi se najpre odrekao propagiranja bilo kakve zatucane vere!
  • StudenatJoe

    21.02.2015 18:48
    Logika
    Sta se rugate coveku? To sto je on izjavio ima savrsenog smisla, logicki gledano. Nazalost, verovatno cova nije upoznat sa svim naucnim postulatima, inace ne bi nikada tako nesto izjavio...
  • mrva

    21.02.2015 09:30
    @Zeleni Jova
    pa to sto je knjiga o vulkanima, ne znaci nista. Pitanje je kako je pisana i ko je pisao.

    Ja sam jednom prilikom kao mladji kupio knjigu "Poreklo zivota", bio mi je veoma intrigantan naslov. Inace sam kao klinac obozavao da citam popularnu nauku, svaki put posle treninga na Spensu isao u knjizaru i vrsljao po knjigama trazeci zanimljivu literaturu. I tako jednom kupim pomenutu knjigu, kad ono razocarenje, u knjizi koegzistiraju dinosaurusi i ljudi, Mojsije stvara svet, "opovrgavaju" se naucne cinjenice i sl gluposti...

    Da sam tada znao ko je pisac knjige Miroslav Petrovic; onaj isti koji je kasnije pretio da ce potopiti Holandiju rusenjem nasipa, i koji je drzao kontroverzna predavanja o nastanku Sveta itd, ne bih bacio novac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.