FOTO: Stiže najveći kruzer na svetu

Kompanija "Royal Caribbean" objavila je detalje o novom kruzeru "Harmony of the seas", za koji tvrdi da će biti najduži brod na svetu.
Kompanija "Royal Caribbean" objavila je detalje o novom kruzeru "Harmony of the seas", za koji tvrdi da će biti najduži brod na svetu.

Kruzer će biti težak 227.000 tona, imati dužinu od 362,15 metara, 16 paluba, 5.479 soba za goste i 2.747 kabina. Svojim dimenzijama nadmašio je i "Allure of the seas" i "Oasis of the seas" (362 metra dužine, težine 225.282 tone) koji važe za najveće na svetu.

Izgradnja ovog megakruzera košta 1,35 milijardi dolara, a na prvu plovidbu će krenuti u aprilu 2016. godine. U sebi će imati mnogobrojne sadržaje: tobogane na više spratova, robotske barmene i ručno napravljeni ringišpil.

Kada je reč o gastronomiji, u ponudi će biti dva nova koncepta: japanski restoran "Izumi Hibachi & Sushi", meksički "Sabor Modern Mexican", kao i Starbaks.

Kruzer će predstavljati najbržu konekciju na moru, tvrde iz "Royal Caribbean". Kao i druga dva broda, "Harmony" će biti podeljen u sedam odeljaka: Centralni park, Rojal promenada, Riva, Bazen, Sportska zona, Vitalnost, Zabava i Zona za mlade.

"Royal Caribbean" trenutno pravi još dva broda "Anthem of the seas", koji će zaploviti u aprilu ove godine i "Ovation of the sea", koji će zaploviti premijerno u aprilu sledeće godine.

  • 01.03.2015 17:23
    Odvratno ali to je za siromasni plebs da i oni mogu da kazu kako su bili na krstarenju.
  • 01.03.2015 01:45
    Tomo, ako bismo bili ozbiljni cela nasa industrija ne bi imala kapaciteta da ofarba ovaj brod...
  • Toma

    28.02.2015 18:06
    evo posla
    pravi se harmony of the seas u apatinskom brodogradilištu a sirovine iz železare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti