FOTO: Omiljeni superheroji "oživeli" u 17. veku

Francuska fotografkinja Saša Goldberger predstavila je nekoliko najpoznatijih superheroja u stilu klasičnom za 17. vek za seriju fotografija "Super Flamani".
Francuska fotografkinja Saša Goldberger predstavila je nekoliko najpoznatijih superheroja u stilu klasičnom za 17. vek za seriju fotografija "Super Flamani".

Ova ideja potekla je iz Flamanske škole slikanja, a pokazala se kao veoma uspešna u javnosti. Predstavlja naše omiljene heroje poput Supermena, Betmena i Robina, Hulka, Žene mačke, Jode, Spajdermena...

Fokus je na detaljima, odorama i svetlosnim efektima koji ističu nobl nijansu serijala, ali u isto vreme i njihovu ranjivost, tvrdi Goldberger.

Fotografije su retuširane minimalno, a trebalo je mesecima raditi na pripremama za foto-sesije, uz rad pet dizajnera, sedam šminkera i pet frizera.

Fotografije su i zanimljivo nazivane - Dart Vejder je "Portret oficira sa crnim štitnikom", princeza Leia je "Princeza sa štitnikom od prirodne kose" Čubaka je "Veoma dlakav čovek", a Betmen je "Čovek sa maskom i šiljatim ušima".

  • Osoba M

    09.03.2015 08:21
    @Anonimus
    Ti si zivi dokaz :P
  • 08.03.2015 12:46
    Dokon mozak = đavolje igralište!
  • xy

    08.03.2015 11:44
    i ovo je sad kao umetnost?
    izvin'te, ne vidim je nigde...
    totalna glupost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.