FOTO: Zgrada napravljena sa 150 stabala koja štite od buke i zagađenja

Luciano Pia, arhitekta iz Italije, ima zanimljivu viziju o tome kako čovek može živeti u skladu s prirodom iako živi u urbanom okruženju.
Luciano Pia, arhitekta iz Italije, ima zanimljivu viziju o tome kako čovek može živeti u skladu s prirodom iako živi u urbanom okruženju.

25 Verde je stambeni kompleks u Turinu u Italiji, a prilikom njegove gradnje korišćena su i stabla, tako da stanari imaju osećaj kao da žive u kućici na drvetu.

Drveće i jezerce u dvorištu stanarima pružaju osveženje i mesto za odmor tokom leta. Stabla, kojih ima 150, stanare štite od buke i zagađenja i predstavljaju pravu malu oazu mira.

Zgrada koja je sagrađena 2012. godine nalazi se na adresi Via Chabrera 25 u Torinu u Italiji.

  • Ljuba

    12.03.2015 09:44
    Uh, ne smem ni da zamislim kakvo bi ovde zastakljivanje, dogradnja i karabudzenje pali da je zgrada kod nas.
  • -

    11.03.2015 20:32
    -
    posaljite im nekog novog novosadjana pa ce ostati bez zelenila

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti