FOTO: Tetoviraju svinje da ih skuplje prodaju

Uzevši u obzir da se svinje uglavnom uzgajaju za mesnu industriju, krajnje je besmisleno tetovirati ove životinje i pritom provoditi sate na ovako intrigantnim radovima. Međutim, verovali ili ne, tetovirane svinje se prodaju u Kini po neverovatnoj ceni od čak 70.000 dolara.
Uzevši u obzir da se svinje uglavnom uzgajaju za mesnu industriju, krajnje je besmisleno tetovirati ove životinje i pritom provoditi sate na ovako intrigantnim radovima. Međutim, verovali ili ne, tetovirane svinje se prodaju u Kini po neverovatnoj ceni od čak 70.000 dolara.

Ove svinje uglavnom tetoviraju pod anestezijom, a dizajni tetovaža variraju od želja vlasnika i naručilaca - od "Diznijevih" junaka do loga "Luja Vitona" i ostalih poznatih dizajnera. Neke svinje tetoviraju i tetovažama koje su popularne među zatvorenicima.

Na jednoj svinji obično rade tri tatu majstora, a kasnije ona dobija pun tretman koji podrazumeva masažu i hidrataciju kože.

Nakon što životinje uginu, njihove kože prodaju kolekcionarima za hiljade dolara. Primera radi, jedna takva koža je prodata jednoj modnoj kući i od nje su navodno napravljene dve torbe.

Prema rečima belgijskog tatu majstora Vima Delvojea, koji je idejni tvorac ovog neobičnog trenda, svinje nisu izložene nikakvom zlostavljanju, već ih tretiraju do granice razmaženosti. On je ovaj neobični trend započeo 1997. godine, ali je odlučio da ceo posao preseli u Kinu, gde zakoni nisu toliko striktni kao u Evropi.

Uprkos njegovim tvrdnjama da životinje ne trpe nikakav bol, tokom poslednjih godina suočio se s ozbiljnim kritikama aktivista za zaštitu životinja. Oni su uvereni da svinje pate, i da ih oni maltretiraju samo u komercijalne svrhe.

"I svinje, baš poput kokošaka i krava, su veoma emotivne i osećaju sve što bi osetili i ljudi", izjavio je portparol PETA. On je dodao da je tetoviranje životinja okrutnost, zbog čega su svinje sigurno uplašene i zbunjene. "Talentovani umetnici ne rade svoja dela na jadnim životinjama", kaže portparol PETA.

Međutim, tatu majstor tvrdi da optužbe jednostavno nisu opravdane. "Umetnost je nešto što mora da fascinira ljude. A, kada ste bez ideje, onda teško da nekoga možete fascinirati", kaže on.

  • оправдале су назив :)

    25.03.2015 21:51
    свињо тетовирана!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.