Bicikl postaje službeno vozilo?

Uskoro bi u Crnoj Gori bicikl mogao da postane službeno vozilo, kojim bi, između ostalih, i političari mogli da putuju do radnih mesta, pišu Vijesti.
Uskoro bi u Crnoj Gori bicikl mogao da postane službeno vozilo, kojim bi, između ostalih, i političari mogli da putuju do radnih mesta, pišu Vijesti.

Kako navodi podgorički medij, ambasadorka Nemačke Gudrin Štajnaker je u Crnu Goru donela svoj bicikl i kaže da u Nemačkoj i poslanici neretko biciklima dolaze na svoja radna mesta.

U Crnoj Gori, takva praksa nije uobičajena, što ne znači da to nije bio slučaj. "Nikakva novost nije da se bicikl može koristiti i kao službeno vozilo, štaviše to se u Crnoj Gori radilo još u devetnaestom i dvadesetom veku. Veliko ubrzanje je stiglo u 21. kada se ovaj vid transporta ovde potpuno zaboravlja", kazali su iz NVO Biciklo.me.

Iz te organizacije su na oko 150 adresa uputili inicijativu da bicikl postane službeno vozilo.

Štajnaker, međutim, kaže da je za tako nešto neophodno ispuniti određene preduslove - obezbediti infrastrukturu, bezbednu i za bicikliste, i za pešake i za vozače. Tada će biti jasno koliko je onih koji su voljni da luksuzna službena vozila zamene jeftinijim prevoznim sredstvom.
  • Мики

    29.03.2015 00:54
    Где ће вредни Црногорци да верглају по оним чукама. хахаха
  • eto

    28.03.2015 23:24
    2 veka
    ispred svoga vremena, oni su jos u 19 i 20-om veku bili tu gde nemci tek stizu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.