FOTO: Ukrasili drvo sa 10.000 uskršnjih jaja

Jedna porodica iz Nemačke provela je dve nedelje ukrašavajući drvo u svom dvorištu sa čak 10.000 ručno bojenih i ukrašenih jaja.
Jedna porodica iz Nemačke provela je dve nedelje ukrašavajući drvo u svom dvorištu sa čak 10.000 ručno bojenih i ukrašenih jaja.

Ukrašavanje drveća je dosta popularno u Nemačkoj i nije nimalo neobična stvar. Ovakvo drveće nosi nazive "Eierbaum", "Osterbaum" ili "Ostereierbaum", što u prevodima znači "drvo od jaja" ili "uskršnje drvo".

Krista i Voker Kraft iz Salfelda su sa svojim porodicama ovaj zadatak i projekat shvatili vrlo ozbiljno, te su ove godine ručno ukrasili više od 10.000 jaja.

Ukrašavanje drveta jajima svojevrsna je tradicija za porodicu Kraft koja traje još od 1965. godine, kad su prvu put drvo ukrasili sa 18 jaja. Godine 1994. drvo su ukrasili sa 350 jaja, a ove godine sa čak 10.000.

Porodica Kraft je od svog doma na taj način napravila svojevrsnu turističku atrakciju koja privlači hiljade posetilaca svake godine.

  • 08.04.2015 08:21
    Ja pročitala "Ukrali drvo". Odmah sam skontala da se to nepočinstvo desilo u Srbiji. Kad ono "Ukrasili drvo" u Nemačkoj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.