Ruskinje u zatvoru zbog "tverkovanja" kod spomenika

Tri mlade žene u Rusiji osuđene su na do 15 dana zatvora pošto su izvele provokativni ples ispred jednog istorijskog spomenika i postavile snimak na Internet.
Tri mlade žene u Rusiji osuđene su na do 15 dana zatvora pošto su izvele provokativni ples ispred jednog istorijskog spomenika i postavile snimak na Internet.

Tužilaštvo je saopštilo da je okružni sud u Novorosijsku na jugu Rusije osudio je dve devojke na 10, a jednu na 15 dana zatvora zbog huliganstva, dok su dve novčano kažnjene, preneo je AFP. Istraga je pokrenuta nakon što je grupa od šest igračica, od kojih je jedna maloletna i nije kažnjena, postavile na Jutjub video snimak na kome igraju ispred spomenika Mala zemlja, podignutog 1982. godine, kako bi se obeležila bitka za oslobođenje Novorosijska od nemačke okupacije 1943.

Tužioci su naveli da su žene izvodile "erotski i seksualni 'tverk' ples", koji su proslavile pop pevačice poput Bijonse i Majli Sajrus. "Ovaj incident nepoštovanja uspomene na ratnu istoriju je neprihvatljiv i svaki pokušaj da se oskrnave mesta vojne slave biće zaustavljen momentalno", navelo je tužilaštvo.

Presudi je prethodilo pojavljivanje video snimka grupe ruskih učenica, koje u kostimima pčelica izvode isti ples u jednoj plesnoj školi, a koji je pregledan na Internetu milionima puta, zbog čega je Istražni komitet pokrenuo istragu zbog nedoličnog ponašanja.

Rusija se priprema za obeležavanje 70. godišnjice pobede nad fašizmom koja će kulminirati vojnom paradom na Crvenom trgu u Moskvi 9. maja, navela je francuska agencija.

  • 26.04.2015 22:40
    To je sudstvo a ne ovo naše smrdstvo.
  • 26.04.2015 20:04
    Zato kod nas mogu da skidaju deo po deo spomenika i prodaju kao sekundarnu sirovinu, toliko poštujemo svoju istoriju.
  • Jan

    26.04.2015 13:43
    uiskoro i u Srbiji
    Posto se Rusija uvlaci pod rusku kozu, mozda jednog dana bude ovakve demokratije i u Srbiji, di niko nece moci da govori protiv rezima i plese kako zeli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.