Najbolji prijatelji izgradili svoje malo naselje da bi ostarili zajedno

Četiri bračna para, koji su najbolji prijatelji već 20 godina, želeli su da žive bliže jedni drugima. Zato su sakupili novac i napravili svoje mini ekološko naselje u kom žele da ostare zajedno.

Četiri bračna para, koji su najbolji prijatelji već 20 godina, želeli su da žive bliže jedni drugima. Zato su sakupili novac i napravili svoje mini ekološko naselje u kom žele da ostare zajedno.

Njihovo malo naselje nazvali su "Liano exit strategy" i smešteno je u blizini reke Ljano u Teksasu. Svaka kuća ima oko 37 kvadrata, koštala je oko 40.000 dolara, a dizajnirao ih je arhitekta Met Garsija.

Ovaj talentovani arhitekta se trudio da sve bude u skladu sa ekološkim pravilima: krovovi su prekriveni solarnim panelima, svaka kuća ima ogromnu burad kapaciteta 19.000 litara za sakupljanje i grejanje kišnice i posebne zidove i prozore koji se ne pregrevaju leti.

Unutra sve je napravljeno od drveta, što je znatno smanjilo cenu izgradnje, a kuće deluju toplije i prostranije.

Ovi parovi su prezadovoljni kako im je naselje ispalo, pogotovo što su sada više povezani sa prirodom, ali i jedni sa drugima. Kako kažu, ovde planiraju da ostare zajedno i prožive penzionerske dane.

  • 19.05.2015 06:52
    Lepo:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.