FOTO: Naše suze sadrže emocije na mikroskopskom nivou

Fotograf Rouz-Lin Fišer napravila je mikroskopske fotografije suza i otkrila nešto što će vas zapanjiti.
Fotograf Rouz-Lin Fišer napravila je mikroskopske fotografije suza i otkrila nešto što će vas zapanjiti.

Istraživanja su pokazala da postoje tri vrste suza: osnovne (bazalne) suze su prirodne suze koje se stvaraju u oku da bi ga vlažile i čistile od prašine.

Refleksne suze nastaju usled iritacija, kao što su strano telo i seckanje luka. Na kraju, tu su i psihičke suze, koje izazivaju osećanja, kao što su bes, tuga, radost itd.

Rouz-Lin Fišer je pod elektronskim mikroskopom snimala različite vrste osušenih suza, a kada vidite ove fotografije, odmah će vam biti jasno da postoji velika razlika među njima zavisno od emocija koje izražavaju.

Suze promene

Suze vezane za kraj i početak

Suze kad sečemo luk

Suze smeha

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.