Brže i bolje radimo uz muziku

Naučnici su utvrdili da se uz slušanje odgovarajuće muzike tokom rada mogu postići bolji rezultati, a mnogi će poslovi biti i brže obavljeni.
Naučnici su utvrdili da se uz slušanje odgovarajuće muzike tokom rada mogu postići bolji rezultati, a mnogi će poslovi biti i brže obavljeni.

U jednom interesantnom istraživanju ispitanicima su tokom pet dana deljene serije različitih zadataka među kojima su bile provera znanja iz gramatike, zatim rešavanje matematičkih problema, pa sve do unošenja podataka u kompjuterske programe i komplikovanih analiza. Rezultati su pokazali da je 88 odsto ispitanika svoje zadatke uradilo tačnije uz muziku, nego u tišini, ali i da je 81 odsto njih te zadatke uradilo za kraće vreme.

Preporuka eksperata je jednostavna: kada sledeći put odete na posao slobodno uživajte u svojoj omiljenoj muzici, ali vodite računa o tome da uz sebe imate slušalice da ne biste ometali svoje kolege.

Eksperti su, takođe utvrdili da je za bolji i brži rad sa brojevima potrebno slušati ambijentalnu muziku, dok se unošenje podataka bolje obavlja ako se sluša pop muzika. Za rešavanje problema se preporučuje dens muzika, a klasična muzika pomaže kod poslova u kojima ima puno detalja na koje treba obratiti pažnju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.