Britanci potroše pet meseci života pričajući o vremenu

Izgleda da se neki stereotipi ipak temelje na istini: nedavno istraživanje pokazalo je da Britanci u proseku provedu pet meseci svog života ćaskajući o vremenu.

Izgleda da se neki stereotipi ipak temelje na istini: nedavno istraživanje pokazalo je da Britanci u proseku provedu pet meseci svog života ćaskajući o vremenu.

Studija, kojom je bilo obuhvaćeno 2.000 odraslih osoba otkriva, takođe, da se vremenska problematika pojavljuje u razgovoru otprilike tri puta dnevno. Konverzacije o temperaturi, suncu ili kiši obično traju nešto manje od tri minuta, što zbirno iznosi devet minuta dnevno, odnosno jedan sat sedmično.

Pored toga, Britanci imaju naviku da postavljaju barem jedan komentar o vremenu nedeljno na nekoj od društvenih mreža. Većina Britanaca smatra da je vreme zgodna tema za neobavezno ćaskanje s nepoznatom osobom ili popunjavanje praznine kada konverzacija iznenada zamre.

- Britance često kritikuju da vazdan pričaju o vremenu, a izgleda da je to zaista tako. Samim tim što je promenljivo i nepredvidljivo, vreme je česta tema razgovora - navela je Ema Rasel, predstavnica kompanije sportske odeće Heli Hansen koja je naručila istraživanje. - Vreme može puno da utiče na naše aktivnosti i raspoloženja, zato mi toliko i razgovaramo o njemu - zaključila je ona.

Istraživanje otkriva da Britanci najviše razgovaraju o hladnoći, a potom o kiši, vetru i vrućini. Među ostalim omiljenim temama su dnevna vremenska prognoza i rasprava o tome da li je bila tačna ili pogrešna. Vreme će najčešće biti tema u razgovoru sa nepoznatom osobom, zatim sa starijom osobom, kolegama s posla, prijateljima i na kraju roditeljima.

Prvo što će čak sedam od 10 Britanaca uraditi ujutru nakon buđenja jeste da provere kakvo ih vreme očekuje pogledom kroz prozor ili slušanjem prognoze.

  • 03.10.2015 13:29
    To je jos i dobro koliko Srbi potrose pricajuci o politici i ne radeci nista. Sigurno vise od polovine zivota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti