Izbor za najlepšeg geja u Venecueli

U Venecueli postoji bezbroj takmičenja u lepoti, a poslednjih nekoliko godina, ovakvu manifestaciju organizuje i LGBT zajednica. Pod nazivom Mis gej Venecuele, takmičenje okuplja muškarce koji se sa raskošnim perikama i napadnom šminkom razmeću svojim umećem transformacije.
U Venecueli postoji bezbroj takmičenja u lepoti, a poslednjih nekoliko godina, ovakvu manifestaciju organizuje i LGBT zajednica. Pod nazivom Mis gej Venecuele, takmičenje okuplja muškarce koji se sa raskošnim perikama i napadnom šminkom razmeću svojim umećem transformacije.

Tokom priprema za 9. takmičenje Mis gej Venecuele, koje je održano prošle nedelje u Karakasu, vladalo je veliko uzbuđenje. Onaj ko je imao priliku da zaviri iza scene mogao je da vidi mlade momke kako pričvršćuju perike i lažne grudi i kako lepljivom trakom obavijaju struk kako bi im izgledao što uži. Pojedini učesnici su proveli pet sati spremajući da za glamurozni događaj.

Nakon mukotrpnih priprema, takmičari, našminkani poput holivudskih diva 1950-ih godina, izveli su nekoliko pesama i plesova, a zatim prodefilovali u toaletama, kreacijama nekih od najpoznatijih venecuelanskih modnih dizajnera. Izbori u lepoti su postali "nacionalni sport" u Venecueli, koja ima više misica na međunarodnim takmičenjima od bilo koje druge zemlje.

Mlade žene iz siromašnih sredina plaćaju ogromne svote kako bi pohađale škole lepote sa nadom da će ući na neko od svetskih takmičenja. Mladi muškarci se, pak, nadmeću na manifestacijama na kojima se od njih traži da pokažu savršenu muskulaturu i lice. Manje konvencionalno, takmičenje za Mis gej ipak traži od učesnika da ispune određene norme. Moraju da budu mlađi od 37 godina i visoki barem 1,7 metara.

Takođe se od njih zahteva da se pojave u večernjoj haljini, kao i u kupaćem kostimu. Pobednik ovogodišnjeg izbora je 24-godišnji koordinator društvenih medija Manuel Gonsales, koji se takmičio pod imenom Arhenis Gonsales. U klasičnom stilu misica, rasplakao se čim je proglašen za pobednika.

"To što za nas navijaju toliki 'strejtaši' čini me zaista privilegovanim", rekao je Gonsales.
  • 24.10.2015 18:03
    Ni gejevi nisu ono sto su nekada bili...
  • xy

    24.10.2015 12:48
    Ne razumem zašto bi se gejevi morali na takmičenju pojaviti u haljinama? Onda je to takmičenje za trans osobe... Otkad je haljina obeležje geja? Gluposti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.