Ruski dezerter pronađen nakon 10 godina skrivanja

Ruska policija pronašla je vojnog dezertera koji se više od deset godina skrivao u šumama na istoku države.
Ruska policija pronašla je vojnog dezertera koji se više od deset godina skrivao u šumama na istoku države.

 

Muškarac, čiji identitet nije poznat javnosti, odazvao se pozivu za vojsku 2003. godine i smešten je u zabačeni deo poluostrva Kamčatka, gde je proveo godinu pre nego što je napustio vojne redove. U saopštenju ruskog ministarstva unutrašnjih poslova se navodi da je odbegli vojnik sve vreme živeo u šumama Kamčatke, gde se snalazio radeći neobične poslove, bez namere da stupi u kontakt sa porodicom.

Potraga za tridesetogodišnjim dezerterom je prestala kada je njegova porodica pogrešno identifikovala jedno telo kao njegove posmrtne ostatke, samo nekoliko meseci nakon njegovog nestanka.

Vojnik je dezertirao zbog porodičnih problema. Odbegli vojnik je navodno izgradio sebi kuću na periferiji Petropavlovsk-Kamčatski, a za život zarađivao radeći na jednoj farmi svinja i skupljajući otpad. Vojnici koji su optuženi za dezertiranje, prema ruskom zakonu, mogu dobiti kaznu do sedam godina zatvora.

Predsednica ruskog Komiteta majki vojnika Valentina Melinkova rekla je da sumnja da će vojnik biti kažnjen zatvorskom kaznom zbog svog dela. "Postoji veliki broj dezertera koji se nalaze na Dalekom istoku. Imali smo slučajeve kada bi se neki krili u podrumu godinama, ali bi nakon što su pronađeni bivali poslati na psihijatrijski pregled i posle toga oslobođeni", rekla je Melinkova.

Šef kancelarije vojnog tužilaštva nije želeo da komentariše ovaj slučaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.