VIDEO: Da li će ova skulptura privući zaljubljene parove?

Parovi na Tajvanu će uskoro moći da dodaju XXL detalj na svojim fotografijama sa venčanja, pozirajući ispred džinovske staklene skupture u obliku ženske cipele koja će biti otkrivena u februaru, na vreme za Dan zaljubljenih.
Kako prenosi AFP, 17 metara visokoj damskoj cipeli od plavog stakla i čelika već je nadenut nadimak "cipela-crkva", čime se zapravo predviđa da će skulptura postati nezaobilazno mesto hodočašća zaljubljenih parova. Postavljanje džinovske skulpture najnovija je inicijativa vlasti provincije Čiaji, na zapadnoj obali Tajvana, za podsticanje turističke industrije.
 
- Njen dizajn je jedinstven. Mnoge neveste vole da nose cipele sa visokom potpeticom i verujem da će im ova građevina pospešiti maštu - kazao je Hung Čao-čang, predstavnik organizacije zadužene za razvoj turizma u ovom delu ostrva.
 
 
Neobični spomenik, čija je izgradnja koštala 650.000 dolara, biće zvanično otkriven 8. februara, na dan kineske Nove godine. Staklena cipela, koju su mnogi kritikovali kao previše "napadnu" i "kič", predstavlja, kako se navodi, i podsetnik na jedan tragični lokalni događaj.
 
Tokom 1950-ih godina, na desetine seljaka na jugu ostrva izgubili su stopala zbog gangrene izazvane vodom kontaminiranom arsenikom. - Ova skulptura u obliku cipele je tu da podseti na tu tragediju - kazao je Hung Čao-čang.
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.