U bolnici robot umesto doktora

Posetioci dve bolnice u Belgiji od sada bi mogli svoj prvi kontakt tamo imati s robotom umesto s čovekom.
Humanoidni robot Pepper novi je član osoblja dve bolnice u Belgiji. Bolnice u Ostendu i Liegeu od ove nedelje na svoje recepcije su postavile ove robote i poverile im zadatak pozdravljanja posetilaca i pacijenata.
 
Roboti su visoki 140 centimetara, imaju ugrađen ekran, a mogu se i kretati bolnicom na sopstvenim točkovima. Sa sagovornicima mogu razgovarati na 20 različitih jezika, i prepoznati razgovaraju li s odraslim muškarcem, ženom, ili detetom. Nakon pozdrava i uvodnog razgovora Pepper roboti u stanju su posetioce da odvedu do traženog odeljenja. 
 
Cena ovakvog robotskog pomoćnika kojeg je razvila belgijska kompanija Zora Provajderi kreće se oko 30 hiljada evra.

Teme

robot
  • pacijent

    25.06.2016 19:49
    Mi cemo ovo imati - nikad .
  • Zivan

    25.06.2016 19:03
    Uskoro ce roboti operisati i najslozzenje operacije. Hirurg ce upravlati, programirati i nadzirati, ali sam rez ce povlaciti robot. Smatra se da je njegova ruka preciznija od covekove...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva