Britanac prodaje svež švajcarski vazduh

IT konsultant Džon Grin, skuplja vazduh na visokoj nadmorskoj visini švajcarskih Alpa i planira da prodaje boce kupcima u zagađenim gradovima širom sveta.
Ovaj Britanac, koji već 20 godina živi u Bazelu, garantuje da zapečaćene boce, koje planira da prodaje, sadrže "istinski planinski vazduh" iz alpske zemlje koja ima "najbolji vazduh u svetu".
 
- Zaista idem na 3.000 metara nadmorske visine da pokupim vazduh. Sigurno ga ne skupljam na nekom parkingu. Ovde živim 20 godina i shvatio sam da Švajcarci ne znaju šta imaju. Vazduh ovde je zaista nešto posebno - kaže Grin za Miror.
 
Vazduh iz regiona Cermat koji ovaj IT konsultant planira da prodaje neće da bude jeftin. Za bocu od tri litra kupac će morati da izdvoji 200, litar će koštati 135, a cena za pola litra iznosiće 78 funti.
 
- Još uvek nisam prodao ni jednu bocu, s obzirom da sam ovim poslom krenuo da se bavim tek pre nekoliko dana. Međutim, siguran sam da će kupci uskoro početi da se javljaju - samouvereno kaže Grin.
 
Uz bocu, kao dokaz, dolazi sertifikat o autentičnosti koji lično potpisuje ovaj Britanac i GPS koordinate lokacije gde je vazduh prikupljen.
  • Bad Robot

    02.03.2017 08:42
    Pekamska voda
    I Del boy je tako prodavao zdravu i čistu pekamsku vodu :-)
  • PERO

    01.03.2017 21:37
    Pa to su vec hrvati radili prodavali cist hrvatski zrak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti