Sedam stvari koje nikada ne smete da bacite u WC šolju

Iako je ponekad najlakše smeće baciti u toalet, postoje neke stvari koje jednostavno ne smete nikad bacati u WC šolju.
1. Pamuk
 
To se odnosi na tampone, uloške, pa čak i štapiće za uši. Pamuk se lako hvata za sve i često dovodi do začepljenja jer nije razgradiv.
 
2. Vlažne maramice
 
Ne bacajte u toalet čak ni one koje su "predviđene" za bacanje u WC školjku. Maramice se ne mogu 'rastopiti', a jednom kada vam uđu u cevi od začepljenja vas neće spasiti niko.
 
3. Kosa
 
Sledeći put kada čistite četku, dlake bacite u smeće. Jednako kako vam začepi tuš kabinu ili kadu, kosa vam može stvoriti začepljenje i u šolji.
 
4. Kondomi
 
Ni njima nije mesto u wc šolji, iako su napravljeni od biorazgradivog materijala. Bacite ih u smeće.
 
5. Pesak za mačke
 
Ako vam ga je najlakše baciti u WC šolju, nemojte to ipak raditi. I on stvara začepljenja zbog kojih ćete imati puno većih problema.
 
6. Stari lekovi
 
Lekova kojima je prošao rok trajanja rešite se na siguran način, ali ne bacanjem u toalet. Oni vam neće začepiti cevi, ali njihov sastav može naštetiti vodi koju koristite.
 
7. Masnoće i ulja
 
Bilo da je reč o masnoći nakon kuvanja ili bilo kojoj drugoj, držite ih podalje od toaleta. Masnoća se zadržava na cevima i radi istu stvar kao i holesterol krvnim sudovima, piše Večernji list.
  • Dragan

    06.03.2017 13:28
    naravno da ima
    Svaka apoteka ima kantu za bacanje starih lekova, a ako je ne mozes naci, pitaj apotekare.
    Lakse ti je 'hejtovati' nego se raspitati, zar ne?
  • pera

    05.03.2017 13:59
    Lekovi
    A gde u Novom Sadu lekovi mogu da se uniste na bezbedan nacin. Da li u opste postoji apoteka ili kontener gde se to moze uraditi na propisan nacin?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.