Kako je restoran koji ne postoji postao najbolji na svetu

Novinar Oda Batler, koji je pisao plaćene pozitivne recenzije o restoranima, znao je da napiše afirmativni tekst o restoranima u koje nikad nije ni kročio.
Pala mu je na pamet zamisao: ako postoje lažni gosti koji pišu o restoranima bez da su ih ikad posetili, zašto ne bi postojali i lažni restorani? Zašto i on u Londonu ne bi otvorio jedan takav?
 
"Pomislio sam da će u svetu raznih neproverenih informacija koje se pojavljuju svuda okolo, ljudi poverovati u bilo šta, makar se radilo i o nepostojećem restoranu. Zaključio sam da bi ta priča mogla da postane pravi hit", objasnio je Batler svoju zamisao za Foks Njuz.
 
Restoran je nazvao "The Shed at Dulwich", zamolio je prijatelje da napišu lažne recenzije kakve je nekad i on sam pisao i na stranici restorana objavio jela napravljena od lažnih materijala kako bi hrana što bolje izgledala. Kako bi stvar bila što uverljivija, Batler je jedino dozvoljavao rezervaciju stolova putem interneta.
 
"Šupa" je odobrena od strane Trip Advisora i restoran je uvršten na njihovu stranicu, kao poslednji od otprilike 18.000 londonskih restorana. No, lepe slike i odlične kritike uskoro su počele da popravljaju ocene restorana, pa se uskoro popeo na 30. mesto svih restorana u gradu.
 
Nakon što je došao na tako visoko mesto telefon nije prestajao da zvoni, stizale su rezervacije iz celog sveta, a Batler ih je redom odbijao, neprestano govoreći kako je restoran – pun.
 
Uskoro je stigao na prvo mesto, nakon čega je zaista radio jedno veče i poslužio desetak ljudi, koji su ubrzo shvatili o čemu je reč.
 
Priču je nakon toga otkrio i Trip Advisor, ali će svejedno ostati zapisano kako je "The Shed at Dulwich" cela četiri dana bio najbolje rangirani londonski restoran.
 
 

Yours truly, Prankster. On the third page of the Times today

@ oobahs је поделио/ла објаву дана

  • Vrh

    24.12.2017 12:13
    Vrh
    Upravo objasnjena bizarnost danasnjeg drustva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.