0d 2012. ćemo imati dva Sunca?

Australijski naučnik Bred Karter prognozirao je da bi Zemlja u 2012. godini mogla da dobije još jedno sunce koje će nastati od zvezde Betelgeuse poznate i kao "crveni div".

Australijski naučnik Bred Karter prognozirao je da bi Zemlja u 2012. godini mogla da dobije još jedno sunce koje će nastati od zvezde Betelgeuse poznate i kao "crveni div". Ova zvezda naglo gubi masu, objasnio je dr Karter za australijski portal news.com i dodao da to znači da je ostala bez goriva i da bi mogla da postane supernova.

Kada se to dogodi, posle samo par nedelja, na nebu Zemlje će se pojaviti novo sunce. On predviđa i da bi zbog tog događaja zemljanima na nekoliko dana mogla da bude ukinuta noć, zbog velike količine svetlosti.

Kao najava ovom događaju u Kini se nedavno dogodila jedna neobična astrološka pojava kada su se na nebu pojavila čak tri sunca. Astronomi ovu pojavu nazivaju 'fantomskim suncem', a ona se događa usled refleksije Sunca u atmosferi. Refleksiju izaziva odbijanje sunčeve svetlosti o kristale leda koji tokom zimskih meseci formiraju oblake.
  • Kopernik

    27.01.2011 02:15
    ...
    Nije astrološka nego astronomska. I atmosferske optičke varke u Kini nemaju nikakve veze sa supernovama u dalekom svemiru.
  • Miroslav

    25.01.2011 10:35
    Horoskop
    "neobična astrološka pojava"
    Usled finnansijske krize lektor je postao prekobrojan...
  • 25.01.2011 09:06
    Imaćemo dva K..ca. Da ne lajem sad...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva