Gluvi pas naučio znakovni jezik

Osuđenici zatvora u Likingu u američkoj državi Misuri naučili su gluvog psa da razume jezik znakova.

Osuđenici zatvora u Likingu u američkoj državi Misuri naučili su gluvog psa da razume jezik znakova. Jazavičar po imenu Sparki je, nakon dresure od strane zatvorenika, odveden u Školu za gluvu decu u Fultonu, gde je sa decom naučio nove znakove, prenosi Rojters.

Sparki razume i ponaša se u skladu sa komandama, izrečenim jezikom znakova, kao što su "sedi", "lezi", "stani", "uz nogu", a uči i signale koji će mu staviti do znanja da je vreme za hranu ili da ide napolje.

Zatvorenici ponudili su Sparkija školi, što je školska upravnica rado prihvatila, jer je mislila da bi to bilo sjajno iskustvo za decu. Osim Sparkija, zatvorenici dresiraju i Peti, gluvu ženku bostonskog terijera, pa bi i ona mogla da postane novi ljubimac škole za gluvu decu.

Osuđenici dresiraju pse u okviru programa "Puppies for Parole", kako bi omogućili njihovo usvajanje. "Program spašava pse, koji bi inače verovatno bivali uspavani, a takođe i pruža mogućnost zatvorenicima da učestvuju u konstruktivnoj aktivnosti. Ovo je divno, bolje nego što smo očekivali. Cilj zatvorenika je da ovi psi pronađu dom.", izjavila je Tina Holand, koordinator zatvorskih aktivnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti