Gradić nazvali Brzina ubija

Gradić Spid, koji se nalazi u australijskoj oblasti Autbek u državi Viktorija, doneo je odluku da na mesec dana promeni ime u Spidkils, što znači Brzina ubija.

Gradić Spid, koji se nalazi u australijskoj oblasti Autbek u državi Viktorija, doneo je odluku da na mesec dana promeni ime u Spidkils, što znači Brzina ubija.

Meštani ovog gradića odlučili su da time pokušaju da pojačaju bezbednost u saobraćaju, u nadi da će vozači koji vide znak i ime grada da uspore dok se kreću putevima u ovoj retko naseljenoj oblasti. Takođe, meštani se nadaju da će početkom ove kampanje njihov gradić postati globalna senzacija, a već je hit na društvenoj stranici Fejsbuk.

Zvaničnici za bezbednost na putu u državi Viktorija već su pronašli pet gradića u Sjedinjenim Američkim Državama pod imenom Spid, za koje se nadaju da će podržati kampanju za kratkoročnu promenu imena. Dok je kampanja u toku, jedan od meštana Spida, lokalni trgovac brašnom i uzgajivač ovaca, promenio je i sopstveno ime, Fil Daun u Fil Slou Daun (slou daun - usporiti).

  • 18.02.2011 14:34
    hahah kakav lik slow down :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.