VIDEO: Podeljeno 36 crvenih kartona u jednoj utakmici

Jedan argentinski fudbalski sudija, pokazao je, verovali ili ne, 36 crvenih kartona tokom samo jedne utakmice.
Jedan argentinski fudbalski sudija, pokazao je, verovali ili ne, 36 crvenih kartona tokom samo jedne utakmice.

Ova nesvakidašnja kartonijada zabeležena je tokom meča niželigaških ekipa Klejpole i Viktoriano Arenasa odigranoj 26. februara koja je završena masovnom tučom. Ništa, ipak, nije slutilo na opšti haos koji je kasnije usledio, jer je meč tekao uobičajeno, mada se u vazduhu, kaže se u izveštaju, "osećala" tenzija koja je dopirala sa terena. Do momenta prekida Klejopole je vodio rezultatom 2:0 na stadionu Rodolfo Visente Kapokasa.

I, onda, negde na polovini drugog poluvremena, došlo je do masovne tuče aktera, u kojoj su, pored igrača, učestvovali i gotovo svi članovi stručnog štaba obe ekipe. U grozničavoj nameri da obuzda "usijane glave" glavni sudija meča Damian Rubino je počeo da deli crvene kartone i "šakom i kapom", međutim, stvari su počele da izmiču kontroli jer su u teren ulateli i navijači. Ali, ni njihovo prisustvo nije pokolebalo Rubina, koji je nastavio da deli kartone, a epilog njegove upornosti da zavede red su isključenja za sve igrače, kao i članove stručnog štaba oba tima, ukupno 36.

Posle utakmice predsednik Viktoriano Arenasa, Domingo Sganja, izjavio je da se u jednom momentu uplašio za sopstveni život, i molio je policiju da njegove igrače drži zaklučane u svlačionici.

Ali, iz suprotnog tabora tvrde da situacija uopšte nije bila toliko opasna kao što tvrdi Sganja, a predsednik Klejopole, Serhio Misieli, kaže da je sudija Rubino "bio zbunjen", jer je većina igrača koja je dobila kartone, pokušavala da smiri situaciju.

FA Argentine je već najavila istragu povodom ovog slučaja.

Sudija Rubino će je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, jer je pokazao najveći broj crvenih kartona na jednoj utakmici, nadmašivši dosadašnjeg rekordera iz Paragvaja, postavljen 1993. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti