FOTO: Prodaje se najskuplja kuća u Njujorku

Najskuplja kuća u Njujorku ovih dana se našla na tržištu nekretnina i prodaje se za neverovatnih 90 miliona dolara.
Najskuplja kuća u Njujorku ovih dana se našla na tržištu nekretnina i prodaje se za neverovatnih 90 miliona dolara.

Ekskluzivna kuća nalik dvorcu nalazi se na Menhetnu i ima čak deset spavaćih soba, jedanaest kupatila, tri kuhinje, drvetom obloženu biblioteku, lift, teretanu i baštu.

Ukoliko se ne pronađe kupac za ovu ekskluzivnu nekretninu, najskuplju kuću u Njujorku moguće je i iznajmiti za malo više od 130.000 dolara mesečne stanarine. Velelepno imanje u gotičkom stilu izgradio je 1916. godine magnat Frenk Vinfild Vulvort za svoju ćerku Helenu, a kuća se nalazi između njegove druge dve kuće sagrađene za ćerke Ednu i Džesi.

Njujorški dvorac konstruisao je arhitekta Čarls Pjerpont Henri Gilbert, poznat po dizajniranju gradskih i ruralnih domova za bogate. Najskuplja kuća Njujorka se proteže na 1.672 kvadratnih metara, sa ogromnom trpezarijom koja može da primiti i do pedeset gostiju.

Ako ova kuća uspe da se proda, to će biti najskuplja kupovina nakon što je milijarder Dž. Kristofer Flauers pre pet godina izdvojio  53 miliona dolara za svoj njujorški dom.

  • Scotch Bonnet

    21.03.2011 14:05
    Sica
    To je sica u odnosu na One Hyde Park penthouse koji kosta £110 miliona.
  • podbarac

    20.03.2011 08:05
    juuh
    kako je ruzno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.