Gandi je bio gej?

Knjiga "Velika duša: Mahatma Gandi i njegova borba s Indijom" izaziva brojne kontroverze. Autor tvrdi kako se Gandiju i sama pomisao na ljubavne odnose sa ženom gadio.
Knjiga "Velika duša: Mahatma Gandi i njegova borba s Indijom" izaziva brojne kontroverze. Autor tvrdi kako se Gandiju i sama pomisao na ljubavne odnose sa ženom gadio.

Vođa indijske revolucije bio je "do ušiju" zaljubljen u Hermana Kalenbaha, nemačkog Jevreja koji je u Južnoafričkoj Republici postao bogati arhitekta.

Gandi se s 13 godina oženio godinu dana starijom djevojkom s kojom je dobio četvoro dece. Razveli su se 1908. kako bi mogao da živi s ljubavnikom.

U pismima koje je pisao, Gandi je sebe nazivao "Gornjim domom", a Hermana "Donjim domom".

Mahatma se od svog ljubavnika morao rastati 1914. godine kada se vratio u Indiju, a Kalenbah zbog rata nije mogao otići s njim.

Autor dodaje i da je Gandi u svojim 70-tim godinama spavao sa svojom 17-godišnjom nećakom.

Ova knjiga će definitvno izazvati brojne polemike i kritike među Gandijevim sledbenicima.
  • LOL

    28.03.2011 14:06
    Putin: "Posle smrti Mahatme Gandija, čovek nema s kim da razgovara".

    http://www.b92.net/info/dokumenti/index.php?nav_id=502096

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.