VIDEO: Spajdermen osvaja najvišu zgradu na svetu

Francuz Alen Rober, koji sebe naziva "Spajdermenom", počeo je danas da se penje na najviši soliter na svetu, kulu Burdž Halifa u Dubaiju.

Francuz Alen Rober, koji sebe naziva "Spajdermenom", počeo je danas da se penje na najviši soliter na svetu, kulu Burdž Halifa u Dubaiju.

Rober (48) je pred početak uspona ocenio da će do vrha solitera visokog 828 metara stići za šest do sedam sati, preneo je Asošiejtid pres.

Pričvršćen sigurnosnim užadima, Rober se uspinje po fasadi od metala i stakla, ali izgleda da ne koristi konopce, već da se šakama i stopalima oslanja na ukrasne grede zgrade.

U podnožju solitera okupilo se nekoliko stotina gledalaca, a u blizini je parkirano i ambulantno vozilo.

Kula Burdž Halifa otvorena je u januaru prošle godine.

Rober se dosad popeo na više od 70 solitera, medju kojima Empajer stejt bilding u Njujorku, Vilis tauer u Čikagu, kule Petronas u Kuala Lumpuru i Tajpej 101, koji je pre Burdža bio najviši soliter na svetu, navedeno je na njegovom vebsajtu.

  • jova limanac

    28.03.2011 19:14
    A gde je VIDEO iz naslova?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti