VIDEO: Vratio se Komodor 64!

Ljubitelji retro stila ponovo mogu da uživaju u klasičnom dizajnu Komodora 64. Bež kućište i karakterističan zvuk tastature vratiće nas u '80. godine.
Ljubitelji retro stila ponovo mogu da uživaju u klasičnom dizajnu Komodora 64. Bež kućište i karakterističan zvuk tastature vratiće nas u '80. godine.

Novi Komodor 64 je moderan i funkcionalan računar koji liči na original koliko je to moguće, s obzirom na to da je sada "unutra" "Windows 7".

Mašina koja je svetlost dana ugledala 1982, imala je 64 kilobajta memorije i bila je jedan od najprodavanijih računara svih vremena.

"Uskrsnuta" verzija dolazi sa matičnom pločom "Via Technologies", dual-core Intel Atom D525 procesorom, Nvidia grafičkom karticom, 2 GB memorije i USB portovima, a ima i mogućnost bežičnog pristupa Internetu. Ipak, korisnici će moći i da igraju igrice iz osamdesetih.
Komodor prima porudžbine, a cena ovog "daška osamdesetih" je 595 dolara, prenosi BBC.

 

  • DOKONI KUM

    09.04.2011 19:38
    ja čekam ZX Spectrum !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva