Manje putnika u Jatu

Jat ervejz je u prvih sedam meseci 2009. imao 16,7 odsto manje letova nego u istom peridu lane, a broj putnika smanjen je za 22 odsto, pišu Večernje novosti. Najdrastičniji pad "Jat" ima u saobraćaju sa Crnom Gorom, gde je broj putnika prepolovljen, a letova je manje za 40 odsto.

Posle prošlogodišnjeg rekorda sa čarterima, kada je "Jat" do 1. avgusta imao 1.065 letova, ove godine realizovano je 776. Najisplativija linija trenutno je Moskva, a puni su i avioni ka Londonu i Skandinaviji. Kako se nezvanično saznaje, nacionalni avioprevoznik trenutno saobraća sa 13 aviona, a tri su u hangaru "Jat tehnike".

Prošle godine je, prema zvaničnim podacima, "Jat" poslovao sa gubitkom od 28,5 miliona evra, a, nezvanično, za prvih šest meseci ove godine "u minusu" je oko 12 miliona evra.

 

  • G

    04.08.2009 08:47
    Da se razumemo, nije JAT u gubitku, građani su u gubitku, jer njihov novac ide da se pokrpe te rupe, a taj novac nikad se neće vratiti nazad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.