Zakoni čekaju zbog nesuglasica

Zbog nesuglasica u Vladi oko Zakona o informisanju, Skupština se nije izjasnila o tri finansijska sporazuma, vredna 350,5 miliona evra, piše Politika. Do kraja avgusta na usvajanje čekaju i zakoni iz oblasti urbanizma, zdravstva, obrazovanja, pravosuđa…

Stotine hiljada građana Srbije čeka da legalizuje svoje objekte, investitori papire da bi mogli da grade stanove, putari novac za nastavak radova, samo su neka od objašnjenja predstavnika vladajuće koalicije opoziciji, koja je protestovala što parlament raspravlja po hitnom postupku o 24 vrlo važna zakona.

Tako će septembar sačekati i set pravosudnih zakona, koji treba, između ostalog, da omogući efikasniju borbu protiv organizovanog kriminala. Ovim zakonima ubrzava se krivični postupak, ali i zabranjuje izricanje kazni ispod zakonskog minimuma za teška krivična dela kao što su silovanje, iznuda, trgovina drogom...

Na čekanju su i propisi iz oblasti urbanizma, stanogradnje i životne sredine, čije usvajanje treba da omogući pojednostavljenje i skraćivanje postupka za izdavanje građevinskih dozvola, ali i da omogući legalizaciju bespravno podignutih objekata, a takvih objekata, kako je rekao Oliver Dulić, ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, ima milion u Srbiji. Na čekanju su i dva zakona iz oblasti obrazovanja.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti