Otkrivena "formula" holivudskih blokbastera

Otkrivena "formula" za pravljenje holivudskih blokbastera. Sve što vam treba, osim kamere, seta, glumaca i "ostalih sitnica" su devojke koje se skidaju i muškarci koji pričaju.
Otkrivena "formula" za pravljenje holivudskih blokbastera. Sve što vam treba, osim kamere, seta, glumaca i "ostalih sitnica" su devojke koje se skidaju i muškarci koji pričaju.

Škola komunikacije i novinarstva "Anenberg" na Univerzitetu u Kaliforniji, sprovela je studiju u kojoj je analizirala sto holivudskih ostvarenja koji su u protekle tri godine zaradila najviše novca na bioskopskim blagajnama.

Istraživanje je pokazalo da u svim blokbasterima 67 odsto vremena pričaju glumci, dok glumice imaju samo 33 odsto dijaloga.

Druga, interesantnija podela po procentima tiče se vremena koje glumci provode skidajući se ili goli - 24 odsto filma čine scene polugolih, golih glumica i onih koje se presvlače, a samo osam odsto vremena u "istoj kategoriji" pripada muškarcima, prenosi "USA Today".

Seksi glumice čine 25 odsto filma, naspram pet muških, 40 odsto tinejdžerki je "loše", a 32 odsto glumica ima od 21 do 39 godina. Samo 30 odsto uloga u holivudskim blokbasterima pripada starijim glumicama.

"Formula" za pravljenje filma koji će "poharati blagajne" podrazumeva i da 29 odsto mladih glumica hvali druge govoreći im da su "privlačne".

Filmovi koji su analizirani u istraživanju Univerziteta u Kaliforniji su "Mračni vitez", "Iron Man", "Sumrak saga", "Vojvotkinja", "Gran Torino", "Zrno utehe", "Ljubav u Barseloni", "Frost/Nikson".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.