Kako bi izgledala prava Barbi?

Popularna lutka Barbi, koja je decenijama omiljena igračka devojčicama širom sveta, napravljena je prema takvim dimenzijama da bi žena iste građe izgledala kao da je anoreksična, sa ogromnim grudima na neuhranjenom telu.
Popularna lutka Barbi, koja je decenijama omiljena igračka devojčicama širom sveta, napravljena je prema takvim dimenzijama da bi žena iste građe izgledala kao da je anoreksična, sa ogromnim grudima na neuhranjenom telu.

Lutku u prirodnoj veličini napravila je studentkinja Galija Slejen, koja je otkrila da bi žena Barbikinih proporcija težila nepunih 50 kilograma i imala indeks telesne mase 16.24, koji se vezuje za ljude koji pate od poremećaja ishrane. Nutricionisti upozoravaju da se ljudi sa indeksom manjim od 17 smatraju neuhranjenim.

"Da je Barbika prava žena, bila bi visoka 175 cm, imala obim grudi od 99 cm, obim struka 45 cm i obim bokova 83 cm. Disproporcionalna bi bila i veličina stopala, pa bi nosila malene cipele broj 35", objasnila je Galija za "Huffington Post".

Slejenova, koaj je nekada i sama bolovala od anoreksije, napravila je "ljudsku Barbi" kako bi upozorila ljude na implikacije neuhranjenosti. Lutku je napravila od žice i mokrog papira, a obukla joj je svoju staru garderobu.

"Suknja koju sam joj obukla me i danas podseća na to kakva sam bila. Ta suknja, inače veličine "dupla nula" mi je u periodu kada sam se borila sa anoreksijom spadala sa kukova. Obukla sam je na Barbiku da služi kao podsetnik kako sam izgledala i kako Barbi izgleda, da to nije zdravo i nije normalno", kaže studentkinja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.