Sir od majčinog mleka

Njujorčani su proteklog vikenda imali priliku da isprobaju sir od majčinog mleka.
Njujorčani su proteklog vikenda imali priliku da isprobaju sir od majčinog mleka.

Jedna njujorška galerija je gurmanima avanturistima ponudila da isprobaju tri vrste sira od majčinog mleka. "The Lady Cheese Shop" je privremena umetnička instalacija Mirjam Simun, diplomirane studentkinje njujorškog Univerziteta koja se nada da će veština pravljenja posebnog sira podstaći ljude da razmisle o etičnosti moderne biotehnologije.

"Sir je odličan za početak konverzacije. Neki ljudi ga vole, a drugi se gade", kaže Mirjam.

Ona je našla tri dojilje koje su pristale da joj daju svoje mleko od kojeg je napravila sir. Testiran je na bakterije i pasterizovan je.

Simunova je izjavila da se nada da će njen sir navesti ljude da razmisle o različitim načinima na koje se ljudska tela koriste kao "fabrike" i proizvode krv, dlake, spermu, jajne ćelije i organe koje mogu da koriste drugi ljudi. I dok je transfuzija krvi najnormalnija stvar, na upotrebu majčinog mleka se i dalje podižu obrve.

Prošle godine jedan njujorški kuvar je u sklopu večere u svom restoranu služio sir napravljen od mleka njegove supruge, a nešto pre toga proizvođač sladoleda iz Londona je počeo da otkupljuje žensko mleko i od njega pravi ledenu poslasticu.
  • Gnusno

    05.05.2011 23:04
    Gnusno
    Gnusno
  • Sremac

    05.05.2011 22:01
    BUDALAŠTINE
    Još jedna u nizu američkih PERVERZIJA.
  • /:O

    05.05.2011 19:30
    Sir od ljudskih dlaka?Gulas od krvi i sperme?Ustinite me da ne sanjam...kraj sveta je blizu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.