Laušević se ne vraća u Srbiju

Glumac Žarko Laušević je na polučasovnom saslušanju pred Upravnim organom za nadzor nad imigracionim pitanjima SAD izjavio da neće da se vrati u Srbiju i da želi da ostane u Americi, gde mu je porodica.
Glumac je pušten na slobodu, a sud na Menhetnu doneo je odluku da kaucija bude 10.000 dolara, čime se garantuje da će se Laušević pojaviti pred sudom 8. februara 2010. godine. "Večernje novosti" navode da je gotovo sigurno da se Laušević više nikada neće vratiti u Srbiju.

Kada je imigraciona policija početkom jula ove godine uhapsila Lauševića u Njujorku, njegova porodica je odbila bilo kakvu pomoć srpskog konzulata. Glumac je od američkih vlasti zatražio državljanstvo, na osnovu supruge Anite koja već ima njihove papire. Čudno je, međutim, da Laušević do sada već nije dobio stalni boravak. Prema zakonu SAD, na osnovu braka papiri se dobijaju posle tri godine. Ukoliko je ikada i aplicirao za državljanstvo, moguće da je Lauševićeva srpska biografija bila sporna, navodi list. Odluka koja bude donesena u februaru sledeće godine, biće prvostepena, na koju postoji mogućnost žalbe, i to u roku od 30 dana. Odmah posle toga, bez ponovnog saslušanja, drugostepeno rešenje donosi Apelaciono vijeće imigracionog nadzora. I na ovu odluku postoji mogućnost žalbe, i to Saveznom sudu.

U slučaju odluke o deportaciji, Lauševiću se ostavlja na raspolaganje određeni vremenski period da napusti zemlju. Svakako, to mu samo omogućava da podnese zahtev za azil, navode "Novosti".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva