Konjska sperma i sline na poklon kraljevskom paru

Nakon dužeg čekanja da vlada odobri izvoz konja koji se nalazi pod zaštitom države, iz Češke će na Ostrvo, kao poklon vojvodi Vilijamu i njegovoj supruzi, krenuti epruveta sa konjskim slinama i spermom.
Nakon dužeg čekanja da vlada odobri izvoz konja koji se nalazi pod zaštitom države, iz Češke će na Ostrvo, kao poklon vojvodi Vilijamu i njegovoj supruzi, krenuti epruveta sa konjskim slinama i spermom.

U kraljevskim štalama ovaj bizarni poklon očekuju kao dragocen genetički materijal.

Nakon tronedeljnog čekanja na odluku češke vlade da odobri izvoz kladrubskog belca, konjske vrste koja se u ovoj zemlji smatra jedinim živim spomenikom kulture, kabinet Petra Nečasa je odlučio da, pre dragocenog konja, na ostrvo krenu njegove sline ili sperma, a da konj, neodređeno vreme, ostane u svojoj matičnoj štali.

Ova činjenica bi se, sasvim sigurno, mogla oceniti kao diplomatski skandal, da češka vlada nije postupila poštujući izričitu želju vojvode od Kembridža i njegove supruge koji smatraju da je bolje da dragocenu životinju, koja se već može smatrati njihovim vlasništvom, Česi zadrže u matičnoj štali, a da je eventualno isporuče kad se za prijem takvog poklona na dvoru steknu uslovi.

Portparol vlade Jan Osua, saopštavajući ovu, za mnoge neobičnu informaciju, naglasio je da će "Favori Alta", kako se zove "sporni poklon", tako putovati u engleske kraljevske štale, "u dva dela"...

U kladrubskoj štali izjavljuju da su spremni da na Ostrvo transportuju traženi genetički materijal, a spreman je, kako kažu i petogodišnjak "Favori Alta" koji puca od zdravlja i ima na pretek pomenutog, traženog materijala.

Vlada je na jučerašnjoj sednici, poštujući odredbu da svi državni pokloni, pre nego što budu uručeni, moraju biti materijalno vrednovani, uz pomoć eksperata, ocenila da "Favorit Alta" vredi oko 30.000 evra.

Epruveta sa spermom i slinama je, prema svemu sudeći besplatna. Ovo tim pre što će je dati konj koji formalno, posle jučerašnje odluke, već pripada vojvodi i vojvotkinji od Kembridža, koja neće insistirati na brzom dolasku "celog poklona" s obzirom da je, kako je od svadbe poznato, alergična na ovu vrstu životinja.

  • jova limanac

    19.05.2011 22:09
    A naslov ste namerno pogrešili zbog antispam i parental control filtera, ili...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.