Pas preživeo 40 metaka i zakopavanje

Pas koga su spasioci pronašli ispod zemlje, živog ukopanog, pošto je nepoznato lice 40 puta pucalo u njega, navelo je političare na Malti na promene zakon o zaštiti životinja.

Pas koga su spasioci pronašli ispod zemlje, živog ukopanog, pošto je nepoznato lice 40 puta pucalo u njega, navelo je političare na Malti na promene zakon o zaštiti životinja.

Mešanac kom su spasioci dali ime Star, pronađen je blizu grada Birzebuga. Pošto su čuli cviljenje koje je dopiralo ispod drvene ploče na kojoj je bio panj, policajci su ostali zatečeni prizorom pseće njuške koja viri iz zemlje. Još gore saznanje je tek usledilo. Kada su Stara otkopali, videli su da su mu sve šape vezane i da je mnogo puta pucano u njega. Čudom, kada su veterinari izvadili 40 metaka, Star je počeo da se oporavlja.

Ovaj slučaj je izazvao veliki bes stanovnika Malte gde je do sada maksimalna kazna za zslotavljanje životinja bila godinu dana zatvora i 46.500 evra. Posle ovog incidenta, maksimalna kazna je podignuta na 50.000 evra, a zatvorska ostaje ista.

Borci za zaštitu životinja su za seldeću nedelju zakazali proteste, a lokalni draguljar je ponudio vaučer u vrednosti od 250 evra onome ko nađe zločinca koji je mučio Stara. Trenutno 20 porodica želi da ga udomi.

  • 28.05.2011 21:40
    Stoka smrdljiva, samo dozivotna robija moze da spreci ovakve svinjarije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.