Institut za humor na poslu

Stručnjaci u Nemačkoj veruju da duhovitost na radnom mestu može da poveća efikasnost zaposlenih pa u tom cilju u Lajpcigu deluje i prvi institut za humor.
Stručnjaci u Nemačkoj veruju da duhovitost na radnom mestu može da poveća efikasnost zaposlenih pa u tom cilju u Lajpcigu deluje i prvi institut za humor.

U Institut za humor koji je osnovan 2005, sve više preduzeća šalje svoje radnike na treninge pod naslovom "Humor kao resurs u radnoj svakodnevnici" u nadi da će time poboljšati njihovu produktivnost, izvestila je nemačka medijska kuća Dojče vele (DW).

Stručnjaci veruju, naime, da humor, između ostalog, može pomoći u rešavanju konfliktnih situacija na radnom mestu i da poboljša atmosferu u kompaniji, što na kraju rezultira efikasnijim radom.

Za dvodnevni seminar polaznici plaćaju 400 evra i za to dobijaju savete koji će im pomoći da postanu nasmejani lekari, duhoviti pedagozi ili opušteni šefovi, ali i koliko humora je "zdravo" na radnom mestu, gde je on primeren, a gde neumesan.

Poruka koju će poneti sa seminara glasi: u svakoj situaciji pokušajte da ostanete opušteni, na probleme u radnoj svakodnevnici reagujte sa šalom, nekim zgodnim vicem ili prikladnom ironijom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.