Pronađeno sidro broda gusara Crnobradog

Istraživači su tokom ovog vikenda u Severnoj Karolini našli sidro gusara Crnobradog čija je olupina broda pronađena pre 15 godina, a od tada se traga za ostacima.
Istraživači su tokom ovog vikenda u Severnoj Karolini našli sidro gusara Crnobradog čija je olupina broda pronađena pre 15 godina, a od tada se traga za ostacima.

Veruje se da ih ima oko 225.000, a do sada su skupili preko 100.000. Pronalazak sidra smatra se vrlo važnim otkrićem, a nalazilo se u plitkim vodama okeana što je zapravo iznenadilo istraživače.

Gusar je bez broda ostao pre tristotinak godina, a bio je poznat po svojoj okrutnosti i po Atlantiku je širio strah. Preminuo je u borbi kratko nakon što je ostao bez broda koji se zvao "Osveta kraljice Ane". Izložba predmeta biće otvorena 11. juna u Bofortu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.