Tošetovom vozaču dve godine zatvora

Vozač makedonskog pevača Toše Proeskog Đorđe Georgievski osuđen je u sredu na dve godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u Hrvatskoj u kojoj je oktobra 2007. godine poginula muzička zvezda.

Georgievski je optužen za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju, a kao olakšavajuću okolnost sud je uzeo u obzir da je mlad čovek, koji nije bio osuđivan i da je bio prijatelj poginulog pevača. Kako javlja agencija Makfaks, u presudi se kaže da je Georgievski "nepromišljeno vozio i nije poštovao ograničenje brzine".

U završnim rečima na suđenju u skopskom Osnovnim sudu Georgievski je, plačući, rekao da se ne oseća krivim i da nije zaspao za volanom. On je rekao da je izgubio prijatelja i brata i da će "Toše večno živeti u njemu".

Advokat Georgievskog zatražio je njegovo oslobađanje ili ponavljanje suđenja kako bi se razmotrili svi dokazi, a tužilaštvo je u završnoj reči konstatovalo da je vozač nepropisno preticao vozila i zatražio da se osudi u skladu sa zakonom. Advokati Georgievskog su najavili da će makedonskom Apelacionom sudu uložiti žalbu na presudu, uz ocenu da je ovakva odluka suda dokaz da "makedonsko sudstvo ne funkcioniše kako treba".

Toše Proeski poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine na putu iz Skoplja prema Zagrebu, kod Nove Gradiške. Georgievski, njegov prijatelj i vozač, izgubio je kontrolu nad vozilom marke folksvagen tuareg i udario u teretni kamion. U nesreći je lakše povređena pevačev menadžer Ljiljana Petrović, a vozač je zadobio teže telesne povrede.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva