Hitler i Himler izumeli Barbiku

Plava, mala lutka zavodljivih oblina i plavih očiju postojala je i pre nego što je 9.mart 1959. na svet došla Barbika.

Plava, mala lutka zavodljivih oblina i plavih očiju postojala je i pre nego što je 9.mart 1959. na svet došla Barbika.

Naime, britanski "San" je objavio, a portal 24.hr prenosi otkriće do koga je došao Grem Donald, a po kojem je Hitler "odobrio plan za proizvodnju plavokosih i plavookih lutaka, dovoljno malih da stanu u ranac". Bile su namenjene njegovim vojnicima, kako bi ih spasio od raznih polnih bolesti, zbog njihovih čestih poseta prostitutkama. Tako su nastale sintetičke "utešiteljke".

Čitav projekat je započet 1940.godine kada je prvi čovek SS trupa Hajnrih Himler:" U Parizu nam je najveća opasnost i nekontrolirano prisutvo velikog broja prostitutki koje mame klijente u barovima, salama za ples i drugim mestima. Naša je dužnost da sprečimo vojnike da rizikuju zdravlje zarad kratke avanture.

I tako je dobijeno "zeleno svetlo" za proizvodnju malih, plavih lutaka. Prvi su ih isprobali naci vojnici u okupiranom Džersiju. Čitav projekat obustavljen je dve godine kasnije, jer su vojnici bez obzira na sve, odbijali da nose lutkice, s tvrdnjom da bi ih bilo sramota da im ako budu zarobljeni - protivnici među stvarima nađu i lutkice.

- Na kraju je ideja isparila, a mesto gde su se proizvodile lutke uništeno je u bombardovanju Drezdena - kaže Grem Donald.

Inače, ni ovo nije jedina mala plava lutka, koja se pojavila pre zavodljive Barbi. Za njenu pravu preteču smatrana je Nemica Lili, reklamna lutka koju su uglavnom koristili u prodavnicama duvana. Ona je pravljena od 1950. do 1964.godine, a nastala je na osnovu lika iz stripa - Lili.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti