Jedna od bizarnijih vozačkih dozvola

Nakon tri godine prepucavanja s policijom jedan austrijski Preduzetnik je uspeo da na vozačku dozvolu staviti svoju sliku na kojoj ima cediljku za testeninu na glavi.
Nakon tri godine prepucavanja s policijom jedan austrijski Preduzetnik je uspeo da na vozačku dozvolu staviti svoju sliku na kojoj ima cediljku za testeninu na glavi.

Njegova vera je pastafarijanizam, a smatra kako je cediljka za testeninu versko obeležje i ne želi da ga se odrekne.

Iako je dobio šta je hteo, Niko Alm i dalje nije zadovoljan. Želi da se u Austriji njegova religija prizna kao ravnopravna.

Pastafarijanizam je 2005. osnovao američki fizičar Bobi Henderson, a pristalice ovog pokreta veruju u 'leteća špagete-čudovišta'.
  • melani

    16.07.2011 10:46
    lep na dokumentu
    sto puta mi doslo da kontriram pravilim a i jesam ali ne drastcno ako mogu sa burkom feredzom i ostalim obelezjima da se slikaju na dokumentima ovo je kao da je stavio mrezicu za kosu sve se vidi sta je tu problem nama nedaju ni da se nasmejes na slici nego kad vidis sliku na novom pasosu ilicnoj prepadnes se sam od sebe a zamosli kad te drugi vidi a ti nisi blizu da te vidi uzivo

  • melani

    16.07.2011 10:37
    individualizam
    ovo me odusevilo sto put mi doslo da na slican nacin kontriram pravilima ako mogu da na pasosima i raznoraznim dokumentim nose feredze burke i da im se ni oko ne vidi a mi na slici nesmemo ni da se smejemo zasto je ovo problem kao da ima onu mrezicu za kosu
  • mixon

    14.07.2011 15:06
    Napred Pastafarijanci!
    mislim da sada znam kako ću se izjasniti o verskom opredeljenju na narednom popisu! :) Pastafarijanci svih zemalja, ujedinite se!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.